Echipa de Intervenție Rapidă Specializată (EIRS) a intervenit ieri pentru salvarea unui urs prins intr-o capcană improvizată.

Astfel, echipajele mixte formate din rangeri de la Fauna & Flora International, medic veterinar dl. Dr. Ciprian Hodor și  jandarmi montani au intervenit în zona Sașa, Parâng în urma unei sesizări venite de la gestionarul fondului de vânătoare.

La fața locului a fost găsit un exemplar de urs captiv într-un laț, de aproximativ 4 ani având o greutate de circa 120 kg. Ursul a fost eliberat din capcană după o intervenție care a durat aprox 45 de minute și care a presupus tranchilizarea, acordarea îngrijirilor necesare și colectarea datelor bio-morfologice.

Conform legii practicarea vânătorii cu lațuri constituie infracţiunea de braconaj, care se pedepsește cu închisoare. La fața locului au mai fost găsite și alte lațuri care au fost ridicate de autoritățile competente, acestea demarând o anchetă pentru identificarea autorilor infracțiunii și aplicarea sancțiunilor corespunzătoare.